agrocultura.gr

...για να είστε πάντα ενήμεροι

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Σελίδα Αρθρογραφία agrocultura ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ
Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010 11:42

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ

Γράφει ο  admin
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εάν δραστηριοποιείστε στον τομέα της βιολογικής γεωργίας, είστε παραγωγός, επιχειρηματίας, φορέας ή άλλο και θεωρείτε ότι ο χώρος παραγωγής, τυποποίησης, μεταποίησης, έκθεσης των προϊόντων σας, πληρεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις επισκεψιμότητας, συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί...

Αγαπητοί φίλοι,

Η ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων) κατανοώντας ότι η βιολογική γεωργία πρέπει να έχει δίπλα όλους τους φίλους της, ότι χρειάζεται και πολλούς άλλους, αποφάσισε να συντονίσει μια προσπάθεια συγκέντρωσης και καταγραφής στοιχείων για όσα αγροκτήματα και μονάδες-επιχειρήσεις διαθέτουν μια ελάχιστη στοιχειώδη υποδομή, δημιουργώντας έναν προβεβλημένο κατάλογο πληροφόρησης, ενημέρωσης για καταναλωτές και εκδρομείς.
Υπάρχουν στην Ελληνική ύπαιθρο όλης την επικράτειας, αρκετοί χώροι έτοιμοι προς επίσκεψη, κάποιοι που με λίγη προσπάθεια θα μπορούσαν να διαμορφωθούν και πιθανόν άλλοι που χρειάζονται περισσότερη οργάνωση.
Οι σημερινές μεγαλουπόλεις μας πνίγουν. Η επίσκεψη έστω και ημερήσια, σε ένα οικολογικό αγρόκτημα, θα μπορούσε να προσφέρει μια ανάσα πρασίνου, παιδείας, υγείας.
Το 83% των Ευρωπαίων πολιτών είναι από αρκετά έως πολύ ανήσυχοι για το περιβάλλον και την υγεία. Το 69% των πολιτών είναι έτοιμοι να πληρώσουν ένα ευρώ παραπάνω το χρόνο για προϊόντα καθημερινής χρήσης της οικογένειας, εάν η χημική βιομηχανία θα εξακρίβωνε και θα απέσυρε τις πιο επιβλαβείς χημικές ουσίες.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι η επαφή με τους καταναλωτές είναι υψίστης σημασίας, όχι μόνο επικοινωνιακά. Η διαφάνεια σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, πέρα από υποχρέωση, σίγουρα είναι και εμπορικά ωφέλιμη.
Το μικρό μέγεθος των επιχειρήσεων, η δυσκολία πρόσβασης στην αγορά, η αδυναμία παρακολούθησης των εξελίξεων, η διατήρηση επαφών με την ΄΄εξουσιαστική πόλη΄΄, για κάποιους δρα αποτρεπτικά ή δεν έχει πάντα μια αυξητική πορεία, όπως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές (παραγωγοί, επιχειρηματίες) αναμένουν.
Ο στόχος μέσα από τον κατάλογο είναι πολλαπλός, βεβαίως να προβληθούν τα πιστοποιημένα βιολογικά αγροκτήματα, επιχειρήσεις και τα παραγόμενα προϊόντα τους, όμως παράλληλα να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς με τις περιοχές, το φυσικό τοπίο, την παράδοση, τα μνημεία, την ιστορία.
Η αναμονή για τον κατάλογο είναι μεγάλη. Πριν ακόμη ολοκληρωθεί υπάρχει ζήτηση από εκπαιδευτικούς, οικογένειες, καταναλωτές.
Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε μια φόρμα καταγραφής κάποιων στοιχείων του αγροκτήματος, της επιχείρησης, του χώρου κλπ.
Ότι συμπληρωματικό υπάρχει όπως, σύντομο ιστορικό, φωτογραφικό υλικό (μονάδας, τοπίου κλπ.), δυνατότητα για φυσική δραστηριότητα, επισκέψιμοι τοπικοί, ιστορικοί, μνημειακοί χώροι, εστίαση, διανυκτέρευση ή ότι μπορεί να ελκύσει επισκέπτες καλό θα είναι να μας το στείλετε.
Αρκετοί μας έχουν στείλει τα στοιχεία τους, αναμένουμε και από άλλους, έστω και αν ο χώρος τους επιδέχεται βελτιώσεις, οι οποίες θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.
Περιμένουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, συμπληρώνοντας τη φόρμα η οποία ακολουθεί:

 

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:EN-AU;} h1 {mso-style-next:Βασικό; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:1; font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:0pt; font-weight:normal;} h2 {mso-style-next:Βασικό; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:center; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:2; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-weight:normal; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

ΕΠΩΝΥΜΟ-ΟΝΟΜΑ

ΤΙΤΛΟΣ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (ονομα)

Επικοινωνία-τηλέφωνα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ - ΠΛΗΣΙΟΝ

(για προσανατολισμό ένα σημείο αναφοράς)

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

(είδος)

ΚΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ

(αριθμός,είδος, δυνατότητες)

ΧΩΡΟΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

(Αίθουσα, χωρητικότητα, εξωτερικός χώρος, φαγητό, καφές κλπ.)

ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

(Δυνατότητα για ύπνο, εντός ή σχετικά κοντά;)

ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:

ΕΙΣΟΔΟΣ:

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σχεδιαγράμματα, χάρτες θα βοηθούσαν πάρα πολύ, όπως και όποιο άλλο συνοδευτικό στοιχείο μας στείλετε.

ΔΗΩ. Αριστοτέλους 38, ΑΘΗΝΑ, 10433.

Τηλ. 210 8224384, φαξ: 210 8848164

www.dionet.gr, email: magazine@dionet.gr

 

agrocultura 2014

agrocultura.gr

agrocultura 2012

agrotica_2012

Zootechnia2011

Αναζήτηση


 

Σχολια και ερωτησεις

Login Form


Αγγελιοχώρος Αγγελίες

Βάλτε Δωρεάν την Αγγελία σας:
Αγγελιοχώρος - ακίνητα
Βρείτε χιλιάδες αγγελίες ακινήτων,δημοσιεύστε και τη δική σας αγγελία
Αγγελιοχώρος - επιβατικά αυτοκίνητα
Βρείτε χιλιάδες αγγελίες επιβατικών αυτοκινήτων,δημοσιεύστε και τη δική σας αγγελία
Αγγελιοχώρος - επαγγελματικα αυτοκίνητα
Βρείτε χιλιάδες αγγελίες επαγγελματικών αυτοκινήτων,δημοσιεύστε και τη δική σας αγγελία.
Αγγελιοχώρος - μοτοσυκλέτες
Βρείτε χιλιάδες αγγελίες μοτοσυκλετών, δημοσιεύστε και τη δική σας αγγελία.

Who's Online

Έχουμε 718 επισκέπτες συνδεδεμένους

Newsletter

Name:

Email:

Διαφήμιση